آداب نشستن بر سر میز غذا

چهارشنبه 21 خرداد 1399
19:28
زلال احمدی

نشستن سر میز یا سفره در مهمانی ها آداب و اصولی دارد که هم میزبان و هم مهمان باید رعایت کنند.حال در برگزاری مهمانی های رسمی و تشریفاتی این قوانین کمی سفت و

سخت تر است.این آداب تقریبا در تمام دنیا مرسوم است و اگر شما به یک مهمانی رسمی در جایی دعوت شدید و یا به یک رستوران در هر کشوری رفتید بهتر است آنها را رعایت

کنید.ما در این مطلب این قوانین را بطور خلاصه بیان کرده ایم.

نحوه نشستن:

بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری یا سفره و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند تا بتوانند از کم و کاستی سفره با خبر شوند

- اگـر فرد مهمی‌ میهمان بود می‌باید وی سمت راسـت خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.

- بطوری کلی طرز قرار گرفتن میهمانان باید طوری ترتیب داده شود که هیـچ دو مـــرد و هیچ دو زنی کنار یکدیگر قرار نگیرند.

-زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشینند

-بهتر است گروههای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگترهای فامیل در راس میز و جوانترها سمت دیگر.

زمان صرف غذا:

اگر مهمان هستید منتظر آمدن میزبان بمانید و اگر میزبان هستید زیاد مهمانان را منتظر نگذارید و بی درنگ به آنها بپیوندید و برای خوردن غذا به آنها تعارف کنید.

جهت پذیرایی:

غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد. و همچنین غذا از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری شود.


دستمال سفره:

دستمال سفره هنگام شروع صرف غذا بایستی روی زانو قرار داده شود و تا انتها همان جا باقی بماند. دستمال سفره تنها مخصوص تمـیز کردن مختصر دهان است و از آن برای پاک

کردن صورت و یا پیشانی استفاده نمی شود. اگر خــواستـید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید باید دستمال سفره خود را روی صندلی قرار دهید که دیـگـران و پیـش

خــدمت متوجه آن گردند. هنگام پایان یافتن صرف غذا دستمال سفره را تا یا مچاله نکنید بلکه آن را بطور مرتبی روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید.


کارد و چنگال:

اگر با کارد و چنگال غذا نوش جان می کنید برای بریدن و خرد کردن چنگال را با دست چپ و کارد را در دست راست گفته و سپس با چنگال آن را محکم نگه دارید و با چاقو ببرید.

بعد چنگال را به دست راست منتقل کرده و غذا را میل کنید.برای جدا کردن استخوان یا غضروف به هیچ وجه از دست استفاده نکنید.از قاشق و چنگال کمک بگیرید و آن را گوشه

بشقاب خود بگذارید.

تنها غـذاهـایی را کـه شمـا مـجازید با دست بخورید عبارتند از: تکه نان، بلال، گـوشـت دنـده هـا،صــدف و خرچنگ خوراکی، بال و استخوان مرغ، ساندویچ، میوه های کـوچـک،

شیرینی، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس، ترشی، سبزی ، پیتزا.

حین صرف غذا:

در هنگام صرف غذا به هیچ عنوان نباید میز غذا را ترک کنید مگر در موارد اضـطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع. در ایــن هنگام عذرخواهی کنید و میز را ترک

کنی و دستمال سفره را روی صندلی قرار دهید.

- اگر تکه هایی از غذا میان دندانهایتان گیر کرد با عذر خواهی میز را تـرک کـرده و بــه دستشویی بروید سپس آن را خارج کنید

- اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود پیدا کردیدلازم نیست همه بفهمند ، بلکه مخفیانه آن را از غذایتان خارج کنید.

- هنگام صرف غذا خود را نخارانید، سرفه نکنید و بینی خود را تمـیـز نـکنـیـد. هـرگـاه خواستید عطسه کنید حتما جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.

- هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بـلکه غذا را توسط قاشق و چنگال بسمت دهان خود ببرید.

- اگر چیزی روی میز خواستید که دستتان به آن نمیرسید خـودتان سعی نکنید آن را بردارید بلکه از فردی که به آن نزدیک است بخواهید که آن را به شما بدهد واگر فردی از شما

درخواست نمک و یا فلفل نمود، هـم فلـفل و هم نمک را به وی بدهید حتی اگر فرد تنها یکی از این دو را درخواست کرده باشد

- هنگامیـکه غذا خوردنتان پایان یافت هیچگاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید این عمل خلاف آداب معاشرت میباشد.
کنید.
- در روی صندلی راست و مستقیم بنشینید هیچگاه بجلو و یا عقب خم نشوید.

- حین صرف غذا از موضوعات دلنشین و مطـبـوع صحبت کنید و از موضوعات بحث انگیز و ناخوشایند پرهیز کنید.

- آرام و با حوصله غذا بخورید. غذا خوردن شتابزده بی حرمتی به میزبان میباشد.

-لقمه های کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. هیچ گــاه بـا دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نکنید.

- اگـر قـاشـق و یـا کـارد و چـنـگال شـما بـه زمیـن افـتاد آن را بـردارید و به میزبان و یا پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.

- هیچگاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکنید ایـن عمل بی احترامی‌ به میزبان و آشپز میباشد.

- هیچگاه سر میز غذا سیگار نکشید.

- پیش از نوشیدن مایعات لبهای خود را بـا دسـتـمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.

- هنگامی‌که در رستوران میهمان می باشید هیچگاه باقی مانده غذایتــان را به خانه نبرید و سعی کنید غذای گرانقیمتی سفارش ندهید

-از واژه های "متشکرم" و "لطفا" در میز غذا بسیار استفاده کنید.

- در رسـتـوران بهـتــر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده گردند را به موقعیتهای غیر رسمی‌اختصاص دهید.

- هنگام صرف غذا سر خود را شانه نکرده و یا با لوازم روی میز بازی نکنید. بـا صدای بلند نیز صحبت نکرده و دستکش نیز دست نکنید.

-سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا پاکیزه نگاه دارید.

هورت نکشید:

هرگاه سوپ داغ بود برای خنک کردن آن را فوت نکنید و به هم نزنید بلکه صبر کنید تـا خودش خنک گردد. چای را نیز برای خنک شدن در نعلبکی نریزید.هنگام صرف سوپ قاشقتان را

تماما بداخل دهان نبرده و هورت نکشید بلکه از لبه قاشق سوپ را اندک اندک بنوشید.


صرف دسر:

اگر با غذا ویا دسری پذیرایی شدید که نمی دانید چگونه باید آن را میل کرد بهتر است کمی خود را با نوشیدنی ها سرگرم کنید تا دیگران شروع به تناول نموده و نحوه ی صحیح

خوردن آن را یاد بگیرید.

هنگام سفارش غذا در رستـوران اگر از نـوع و مـحـتـویـات غـذای مـورد نــظر آگاهی نداشتید، از پیشخدمت کمک بخواهید.


پایان صرف غذا

هنگای که صرف غذایتان پایان یافت بـاید کارد و چنگال خود را به صـورت اریـب روی بشـقـاب قـرار دهـیـد. اگــر هـم خواستید که میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید، بـاید کـارد و

چنگال را بصرت ضربدری روی بشـقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند که شما بازخواهید گشت.

- هیچ گـاه کـارد و چـنـگال و قـاشقی را کــه استـفاده کرده اید را مجددا روی میز قرار ندهید بلکه آنها را روی بشقاب بگذارید. - هنگامی‌که از غذا خوردن فارغ شدید دستتان را روی

زانو و یا میز (مـچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هیچگاه هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.

- همیشه در انتهای صرف غذا از مـیـزبـان و یـا آشــپز تشکر کرده و از غذا تعریف کنید حتــی اگــر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشکر کنید. لازم نیـست دروغ بگویـیـد، مـثـلا میتوانید

از سس غذا تعریف کنید.

اگر روی لباس دیگری چیزی ریختید:

هـرگـاه چـیـزی را ســهوا روی لباس میهمان دیـگـری ریخـتـیـد بـا خـونسـردی از وی عذرخواهی کرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز کند خودتان اقدام بـه تمیز کردن

لباس فرد نکنید.تنها در صورت لزوم به وی کمک کنید.

چیدمان رسمی میز:

طـرز چــیدن میز معمولا به این قرار است: بشقاب در وسط، قاشق، کـارد و لـیـوان سمت راست و چنگال، دستمال سفره و نان سمت چپ.


منبع: almzendegi


[ بازدید : 91 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به زندگی درست است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]